Sunday, May 29, 2011

Koekjes bakken

Vandaag met mijn dochterrtje ons nieuwe kookboek eens uitgetest: "De mooiste koekjes van de Biscuiteers" door H. Hastings en S. Moore.

In dit boek staan fantastisch mooie koekjes en heel veel tips om zelf aan de slag te gaan...

We begonnen met het basiskoekjesdeeg:
- 350 g bloem, 100 g zelfrijzende bloem, 125 g suiker
- 125 g boter ( wij gebruikten margarine)
- 125 g Golden Syrup, dat vonden we niet dus gebruikten we honing
- 1 ei

Alles met de hand gekneed en dadelijk uitgerold om er koekjes uit te snijden.






Even bakken:






En dan het leukste deel: versieren.
Hiervoor maak je 2 soorten glazuur ( eiwit met poedersuiker). Een stevig glazuur om een randje op de koekjes te spuiten, en een vloeibaarder glazuur ( gewoon wat waterr toegevoegd) om ze op te vullen.






Nog even oefenen...en dan kunnen we er maken omuit te delen op de kids hun verjaardag.

1 comment:

Tessa said...

Jaaa mjammie, en ze zien er niet alleen lekker, maar ook héél mooi uit!! Haast zonde om op te eten, maar ze hebben vast goed gesmaakt ;-)

xx Tessa

Popular Posts