In dit boek staan fantastisch mooie koekjes en heel veel tips om zelf aan de slag te gaan...
We begonnen met het basiskoekjesdeeg:
- 350 g bloem, 100 g zelfrijzende bloem, 125 g suiker
- 125 g boter ( wij gebruikten margarine)
- 125 g Golden Syrup, dat vonden we niet dus gebruikten we honing
- 1 ei
Alles met de hand gekneed en dadelijk uitgerold om er koekjes uit te snijden.

Even bakken:

En dan het leukste deel: versieren.
Hiervoor maak je 2 soorten glazuur ( eiwit met poedersuiker). Een stevig glazuur om een randje op de koekjes te spuiten, en een vloeibaarder glazuur ( gewoon wat waterr toegevoegd) om ze op te vullen.

Nog even oefenen...en dan kunnen we er maken omuit te delen op de kids hun verjaardag.
1 comment:
Jaaa mjammie, en ze zien er niet alleen lekker, maar ook héél mooi uit!! Haast zonde om op te eten, maar ze hebben vast goed gesmaakt ;-)
xx Tessa
Post a Comment